Zuid-Frankrijk Maria Magdalena & Katharen

Zuid-Frankrijk Maria Magdalena & Katharen

Blog Zuid Frankrijk Tour de Magdala-Rennes le Chateau

Zuid Frankrijk - Maria Magdalena & Katharen

Tijdens deze pelgrimstocht trekken we binnen 9 dagen langs bijzonder en energetische krachtplaatsen uit de oudheid, sommige wereldberoemd en andere bijna vergeten. We bezoeken plaatsen in het zuiden van Frankrijk zoals Rennes le Chateau, een klein dorpje dat een belangrijk plaats inneemt in het boek en gelijknamige film De DaVinci Code, Inwijdingsgrotten van de Katharen, de grot van Maria Magdalena, de Katharen burcht op de berg Montségur en nog meer….

Deze vakantie is een inspirerende pelgrimage. Er is iets met deze streek en sfeer dat maakt dat vrije denkers, doeners en zieners zich hier thuis voelen. Er zijn vele legendes en overleveringen over geschreven, de graal, tempeliers een Katharen. Reis je mee om dit zelf te ervaren? Elke plaats heeft zijn verhaal en geheimen. Als je stil bent en luistert met jouw hart, zul je als een ander mens naar huis gaan.

Maria Magdalena
Door de kerkelijke verhalen werd ze neergezet als een prostituee. In weer andere verhalen was ze een Hogepriesteres aan mysteriescholen, onder welke de Tempel van Isis. niet voor niets wordt Maria Magdalena in verband gebracht met de oer-vrouwelijke kracht. Ze werd ook wel apostola aposolorum genoemd, de apostel der apostelen. Daarmee werd ze de eerste leerling van Jeshua of was hij eerder een leerling van haar?

Jeshua en Maria Magdalena kunnen staan voor het mannelijke en vrouwelijke aspect in onszelf. Het gaat niet om de man of vrouw die ooit leefde; maar over de mogelijkheid in ieder mens om je bewustzijn te verheffen. Maria Magdalena energie helpt je op weg naar Verlichting, de schaduwkanten van jezelf in een liefdevol licht te laten komen, tot inzicht te komen en aan jezelf te werken. Haar energie steunt je, jouw vrouwelijke en mannelijke kanten te balanceren en te verenigen in jezelf.

Het land van de Katharen
De Katharen vormden in de Middeleeuwen een spirituele groepering met overtuigingen die haaks stonden op de Katholieke Kerk. Belangrijke elementen hierin waren: naastenliefde, gelijkwaardigheid, leven vanuit het hart en het herkennen en tot uitdrukking brengen van de goddelijke vonk.

Of zij waren hun tijd ver vooruit, of misschien blijft de “boodschap van liefde” wel telkens dezelfde maar verschijnt iedere keer in een ander jasje. Ze inspireerde mensen om hun eigen verantwoordelijkheid te nemen en zich niet te richten op “verlossing” van buitenaf. De energie van het Katharenland wordt door velen als helend ervaren.

Het mysterie van Rennes les Chateau
Rennes le Chateau was in 1885 een klein vervallen provinciedorpje. Maar in dat jaar weer Bérenger Sauniėre benoemd tot priester van het dorp. Met veel moeite schraapte hij geld bijeen om de vervalen kerk te kunnen restaureren. Korte tijd later werd Sauniėre plotseling steenrijk. De kerk werd enorm opgeknapt en hij liet voor zichzelf een luxe villa bouwen met voor zijn boekenverzameling een toren, “La Tour de Magdala”, genoemd naar Maria Magdalena.

Er wordt verteld dat Sauniėre in één van de pilaren van het altaar (deze zou afkomstig zijn uit de tijd van de Westgoten) drie perkamenten vond die een bewijs zouden vormen dat Jezus getrouwd was met Maria Magdalena. Dat zij zijn kind baarde en daarmee de familielijn tot in het heden heeft voorgezet. De grondslagen van het Christelijk geloof zouden hiermee volledig onderuit gehaald worden. De verklaring van zijn plotselinge rijkdom zou komen doordat Sauniėre de Paus met deze bewijslast zou hebben gechanteerd. Het kerkje staat bol van de symboliek en tempeliers mysteries.

Indien je sterk geïnteresseerd bent in de culturele achtergrond van de streek, raad ik je aan deze zelf op voorhand op te zoeken. De informatie is overal makkelijk beschikbaar.

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *