Mystieke reis Zuid-Engeland

Spirituele reis naar Zuid-Engeland

Ziejezelf.nl-spirituele reizen

Glastonbury, Cornwall, Avebury, Glastonbury en Wiltshire​

Tijdens deze reis trekken we binnen 8 dagen langs bijzonder en energetische krachtplaatsen uit de oudheid, sommige wereldberoemd en andere bijna vergeten. We bezoeken plaatsen zoals Avebury, Kasteel Tintagel, welke aan de kust van Cornwal ligt. Deze krachtplaatsen kunnen een bijzondere ervaring zijn, zo’n plek wordt door iedereen op zijn eigen wijze beleeft. De ruimte om een plek op eigen wijze te ervaren staat dan ook voorop. Indien je sterk geïnteresseerd bent in de culturele achtergrond van de streek, raad ik je aan deze zelf op voorhand op te zoeken. De informatie is overal makkelijk beschikbaar. 

Glastonbury - Het oude Avalon

Glastonbury, al sinds het megalithische tijdperk erkend als spiritueel centrum en is het de zetel van de eerste christelijke kerk op de Britse Eilanden. Ook wordt beweerd dat het “het Avalon van Koning Arthur” is. Glastonbury was al lang voor de tijd van Koning Arthur of Jozef van Arimathea een belangrijk religieus centrum. Vanaf 2500 voor Chr. gebruikten de Sjamanen de Tor als inwijdingscentrum. Overblijfselen uit het Megalithische tijdperk, daterend van 5000 voor Chr., wijzen uit dat Glastonbury het middelpunt is van een reusachtige astrologische kalender.
Druïde priesters beschouwden Glastonbury als hun “heilige Mekka” en dat is goed te begrijpen. Te midden van tempels, steencirkels, vruchtbaarheidsplaatsen en een heilig godinnencentrum, werden Druïde hogepriesters en hogepriesteressen opgeleid, ingewijd en bij elkaar gebracht bij de Tor en de Chalice Well. De Chalice bron werd beschouwd als de aardse bron voor de Godin Gaia. Het rode water dat eruit opborrelde was heilig en werd gebruikt voor genezing.

De steencirkel van Avebury

In het zuiden van Engeland ligt de steencirkel van Avebury, die met zijn cirkelomtrek van driekwart mijl de grootste is van Groot-Brittannië. Zevenhonderd jaar lang diende de cirkel als tempel voor de rituele bijeenkomsten. Het feit dat binnen deze steencirkel een heel dorp is gebouwd, is verbluffend. Reeds duizend jaar geleden zijn mensen zich binnen de steencirkel komen vestigen en het is dan ook onbegrijpelijk dat het wonder van Avebury gedurende een zo lange tijd voor de buitenwereld verborgen is gebleven en dat het pas in 1648 werd ontdekt door de oudheidkundige John Aubrey. Hij was zo onder de indruk van de enorme omtrek van Avebury dat hij vanaf dat moment Stonehenge vergeleek met een klein dorpskerkje en Avebury met een kathedraal.

De heilige vallei - St. Nectans Glen

Vroeger een inwijdingsplaats en nu voor velen een plek om te dromen, een plek om te wensen, een poort naar een andere dimensie. Via een kronkelend pad, lijkt het alsof we een onderaardse feeërieke wereld betreden. De kleuren zijn anders, de schaduwen groter. De rivier fluistert geheimen over een lang vervlogen verleden. Mos bedekt de bomen, hier worden mensen stil, alsof zij voelen dat hier andere wetten gelden. Het pad brengt ons naar een kleine binnenplaats met een tempel waar gemediteerd kan worden. Dan volgen we de trap omlaag naar een wonderschone plaats. Een schitterende waterval die via een gat in de rotsen naar beneden stort om meteen tot rust te komen in een ondiep bekken. Overal hebben pelgrims en tijdreizigers voorwerpen, lintjes en heilige attributen achtergelaten om hun wens of gedachte te bekrachtigen.

Tintagel - het kasteel van koning Arthur

Als er één kasteel verbonden is met de legendarische koning Arthur, dan is het wel Tintagel Castle. Volgens de oude legenden zou Tintagel de geboorteplaats zijn van koning Arthur, dat toen Camelot heette.
Tintagel Castle, waarvan nu nog indrukwekkende ruïnes over zijn, werd gebouwd op het schiereiland, dat door een smalle strook land met het vasteland verbonden is. Maar je kunt niet eenvoudig van het vasteland op het schiereiland overstappen, omdat beide gescheiden zijn door een enorme kloof. De ruige zee, de rotsen, de kleuren van het water…….een plek om nooit meer weg te gaan……!

De grot van Merlijn

Merlijn is bekend geworden als profeet, magiër, adviseur en leermeester van koning Arthur. Hij vestigde zich in een grot onder het kasteel Tintagel, het kasteel waarin koning Arthur werd geboren. Hij leefde, leerde en werkte daar jarenlang samen met de jonge Arthur. Men zegt dat de grot in verbinding stond met andere dimensies, waaronder Avalon. De grot is door de eeuwen heen behouden gebleven en is ook nu nog te bereiken via een tunnel die bij laagtij bereikbaar is. Het water van de zee stroomt onstuimig in de grot. Wat een kracht, wat een energie……..een unieke plaats waar de elementen een ongekende magie creëren.

 

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *