Frankrijk, Bretagne & Kathedraal Chartres

Spirituele reis naar het mystieke Frankrijk

Kezerho - Carnac - Ziejezelf spirituele reizen

Mont Saint-Michel, Carnac, Kerzerho & Chartres

Tijdens deze reis trekken we binnen 8 dagen langs bijzonder en energetische krachtplaatsen uit de oudheid, sommige wereldberoemd en andere bijna vergeten. We bezoeken plaatsen zoals Mont Saint-Michel, Carnac, Erdeven en Kerzerho. Deze krachtplaatsen kunnen een bijzondere ervaring zijn, zo’n plek wordt door iedereen op zijn eigen wijze beleeft. De ruimte om een plek op eigen wijze te ervaren staat dan ook voorop. Indien je sterk geïnteresseerd bent in de culturele achtergrond van de streek, raad ik je aan deze zelf op voorhand op te zoeken. De informatie is overal makkelijk beschikbaar. 

Mont-Saint-Michel

Een bezoek aan de Mont Saint-Michel kan een diepgaande spirituele ervaring zijn, doordrenkt van geschiedenis, architectuur en natuurlijke schoonheid. Hier zijn enkele elementen die kunnen bijdragen aan die spirituele beleving.

Mont Saint-Michel staat bekend als een van de meest iconische en spirituele locaties in Frankrijk. Het heeft eeuwen van spirituele praktijken en religieuze verering gekend, van de oorspronkelijke Keltische en Gallische rituelen tot het latere christelijke gebruik.

De indrukwekkende abdij van Mont Saint-Michel, hoog oprijzend boven de getijden, is een meesterwerk van middeleeuwse architectuur. De grootsheid van het gebouw, gecombineerd met zijn afgelegen ligging, kan een gevoel van ontzag en nederigheid oproepen, waardoor bezoekers zich verbonden voelen met iets groters dan henzelf.

De Mont Saint-Michel wordt omringd door uitgestrekte zandvlaktes die bij vloed overspoeld worden door de zee. Deze wisselende getijden creëren een gevoel van verandering en dynamiek, wat kan worden geïnterpreteerd als een metafoor voor de cyclus van het leven en de natuurlijke orde der dingen.

Buiten de drukke toeristische gebieden zijn er rustige plekken waar bezoekers kunnen mediteren, reflecteren en in stilte kunnen zitten. Deze momenten van contemplatie kunnen leiden tot innerlijke rust en spirituele verbondenheid.

Voor sommige mensen is een bezoek aan Mont Saint-Michel een pelgrimstocht, waarbij ze op zoek zijn naar spirituele verlichting, genezing of persoonlijke groei. Het volgen van de eeuwenoude pelgrimsroutes kan een diepere betekenis geven aan de reis.

Over het algemeen kan een bezoek aan Mont Saint-Michel een spirituele reis zijn die de zintuigen prikkelt, de geest inspireert en de ziel voedt met schoonheid en mysterie.

Carnac & Kerzerho, Les Geants de Kerzerho, La Table des Sacrifices

Een bezoek aan de menhirs van Carnac en Kerzerho kan een diepgaande spirituele ervaring bieden, doordrenkt van de mystiek van deze oude stenen monumenten.

Verbondenheid met het verleden zijn de menhirs van Carnac en Kerzerho duizenden jaren oud en getuigen van een lang vervlogen tijdperk. Het idee dat deze stenen werden opgericht door onze voorouders, vaak zonder moderne technologie, kan een gevoel van verbondenheid met het verleden oproepen en ons herinneren aan onze menselijke oorsprong en spirituele erfenis.

Veel mensen beschouwen deze stenen als heilige plaatsen, waarbij de opstellingen mogelijk een rol speelden in oude rituelen, ceremonies of astronomische observaties. Het betreden van deze sacrale ruimtes kan een gevoel van ontzag en respect oproepen voor de oude wijsheid en spirituele praktijken.

Natuurlijke omgeving: De menhirs liggen te midden van het prachtige landschap van Bretagne, omringd door bossen, weilanden en de zee. De rustige en vredige atmosfeer kan uitnodigen tot meditatie, reflectie en het ervaren van eenheid met de natuurlijke wereld.

Voor sommige mensen hebben deze stenen een speciale energetische kracht of resonantie, die kan worden gevoeld tijdens het bezoek. Het aanraken van de stenen, het luisteren naar de stilte en het absorberen van de omringende energie kunnen leiden tot innerlijke rust, heling en spirituele vernieuwing.

Iedereen ervaart deze plaatsen op een unieke manier, afhankelijk van zijn of haar persoonlijke spirituele achtergrond, overtuigingen en intenties. Sommigen kunnen inspiratie vinden voor creativiteit of spirituele groei, terwijl anderen zich gewoonweg verwonderen over de schoonheid en het mysterie van de menhirs.

Over het algemeen kan een bezoek aan de menhirs van Carnac en Kerzerho een diepe en transformerende spirituele ervaring zijn, die ons verbindt met de oude wijsheid van het verleden en ons herinnert aan de tijdloze mysteries van het universum.

Kathedraal van Chartres met het Labyrit

Het labyrint van de Kathedraal van Chartres, gelegen in Frankrijk, is een fascinerende plek voor spirituele beleving en contemplatie. Dit middeleeuwse labyrint is ingelegd in de vloer van de kathedraal en dateert uit de vroege 13e eeuw. Het wordt verondersteld dat het labyrint pelgrims symbolisch leidde op een spirituele reis, mogelijk als alternatief voor een echte pelgrimstocht naar Jeruzalem.

Veel mensen beschouwen het lopen van het labyrint als een meditatieve praktijk. Terwijl ze langzaam door de kronkelende paden lopen, nemen ze de tijd om te reflecteren, te bidden of simpelweg tot rust te komen. Sommigen zien het lopen van het labyrint als een metafoor voor het levenspad, met zijn twists en turns, en het uiteindelijk bereiken van het centrum als een symbool van verlichting of spirituele vervulling.

Het labyrint heeft een roos in het midden, het symbool van Aphrodite (door Romeinen Venus genoemd), de godin van liefde en vruchtbaarheid. Het pad is 666 voet lang. Dit is het heilige getal van Aphrodite, dat later door christenen tot duivelsgetal werd benoemd. Elke vrijdag is er mogelijkheid om dit prachtige labyrint te lopen, dan zijn de stoeltjes aan de kant gezet en kun je het labyrint in als haar schoonheid aanschouwen

Voor sommige bezoekers heeft het labyrint ook een diepere symbolische betekenis. De cirkelvorm en het pad kunnen worden gezien als representaties van het universum en de reis van de ziel. Het bereiken van het centrum kan worden geïnterpreteerd als het vinden van innerlijke rust, verlichting of zelfs goddelijke eenheid.

Elke persoon kan zijn eigen unieke spirituele ervaring hebben bij het lopen van het labyrint van de Kathedraal van Chartres, afhankelijk van hun eigen geloofsovertuigingen, intenties en emotionele staat op dat moment. Het is een plek die uitnodigt tot introspectie en verbinding met iets groters dan zichzelf.

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *