TAROT
Volgens de officiële omschrijving is tarot een kaartspel dat gebruikt wordt voor kaartleggen en waarzeggerij. Dat is waar, maar het is niet helemaal de spijker op zijn kop.

Inzicht
Het leggen van tarotkaarten kun je zien als een manier om met behulp van symboolkaarten inzicht te krijgen in allerlei aspecten van het dagelijks leven. Je kunt de tarot gebruiken als je inzicht wilt hebben over zaken die te maken hebben met liefde, werk, bewustzijn of je eigen ontwikkeling.

Toekomst
Wat de tarot in ieder geval niet is, is een manier om de toekomst te voorspellen. Dat zou alleen kunnen wanneer we zouden leven in een wereld waarin alles wat er in de toekomst gebeurt, vaststaat en jij met de beslissingen die jij neemt geen enkele invloed hebt over de dingen in je eigen leven.

Voorspellingen
In tegenstelling tot veel andere mediums doe ik niet aan voorspellingen. Dit ontneemt je namelijk de inspanning om een doel te bereiken en blokkeert je ontwikkeling. Wel geef ik inzicht in de reden waarom je bijvoorbeeld je relatie niet goed verloopt, je je huis nog niet hebt verkocht of waarom de verhouding met je kind niet goed loopt. Door inzicht in de situatie te krijgen bieden nieuwe mogelijkheden zich aan om zaken te veranderen zodat jij je weer gelukkiger gaat voelen.

Waarde
Verder dien je in ogenschouw te nemen dat er binnen de tarot maar weinig kaarten zijn met een eenduidige uitleg. Dat betekent dat de manier waarop een kaart ´gelezen´ wordt van invloed is op de waarde die je aan een bepaalde kaart hecht.

Verantwoordelijk
Tarotkaarten zeggen jou nooit wat jij moet doen en wat je moet laten. Jij bent zelf verantwoordelijk voor je eigen leven. De tarotkaarten kunnen je helpen om inzicht te krijgen in bepaalde kwesties. Het leggen van tarotkaarten mag nooit de enige allesomvattende leidraad worden in je leven.