Wat zijn entiteiten. De verschillende soorten geesten & spoken (2)

Blog-Entiteiten deel 2

In mijn vorige blog stelde ik de vraag of er leven na de dood is, heb ik het fenomeen channeling behandeld. Angst voor het onbekende en de symptomen waaraan je kunt herkennen of je entiteiten bij je hebt.

In deze nieuwe blog (deel 2 uit de reeks) ga ik in op de verschillen in entiteiten door sommigen ook wel spoken of geesten genoemd en nog maar eens de symptomen.

Er zijn vele soorten geesten, hier volgen een paar voorbeelden uit de Geestenwereld.
Geesten zijn kort samengevat energievormen van overledenen. Sommigen noemen ze spoken. Ze worden door sommigen ook wel spoken genoemd. Er zijn veel mensen die geesten zien, althans, dat beweren ze. Misschien denk je dat er maar één soort geesten bestaat, dan heb je het mis. Er zijn vele verschillende soorten geesten. Wat verder op in deze blog geeft ik je een beschrijving van de meest voorkomende.

Maar eerst, wat zijn entiteiten?
‘Entiteit’ is een brede term en je zou veel verschillende soorten entiteiten kunnen onderscheiden. Onder ‘entiteiten’ versta ik: mensen (of andere wezens) die overleden zijn en zich niet van hun huidige staat bewust zijn.
Wanneer mensen overlijden terwijl hun bewustzijn vernauwd is, zoals tijdens een ongeluk, een misdrijf, drugsgebruik, maar ook dementie of gewoon in hun slaap, kan het zijn dat ze zich niet helemaal bewust zijn van hun overlijden. Ze blijven als het ware een beetje hangen in hun oude gewoonten, hun oude sfeer en begrijpen niet goed wat er aan de hand is. Omdat ze zich niet in een fysiek lichaam bevinden, ervaren ze de tijd heel anders en kunnen ze decennialang, zelfs eeuwenlang in dezelfde staat blijven hangen zonder het door te hebben. Soms lijden ze eronder dat ze geen contact krijgen met de levenden om hen heen en voelen ze zich eenzaam.
Zo kunnen we zelf ook één of meerdere vorige levens hebben die nog ronddolen, onbewust van het feit dat ze overleden zijn. Dit zijn in wezen ook entiteiten, en omdat ze deel uitmaken van dezelfde ziel als onze huidige persoonlijkheid, is het belangrijk voor ons eigen welzijn en onze ontwikkeling deze te helpen en helen.

Entiteiten die niet weten dat ze zijn overleden
Dit verschijnsel treedt op als iemand bijvoorbeeld heel plotseling overlijdt. Bijvoorbeeld na een ongeluk of een hartstilstand. Dat betekent natuurlijk niet dat iedereen die op die manier sterft niet weet dat hij/zij dood is. Alles hangt ook af van de spirituele ontwikkeling.

Entiteiten met onafgemaakte zaken
Het kan voorkomen dat de geest van een overledene dingen tijdens zijn leven niet heeft afgemaakt. Of vindt dat hij nog niet verder kan, omdat mensen die nog in leven zijn, zijn hulp nodig hebben. Denk maar aan de volgende situatie: een jonge moeder overlijdt en wil waken over haar kinderen tot die sterk genoeg zijn om het zelf te doen.

Niet eens zijn met de dood
Het leven is iets waar iedereen iets moois van mag maken, maar een ongeluk, een misdrijf of een ernstige ziekte is iets dat je zomaar kan overkomen. Plotseling overlijden kan ervoor zorgen dat entiteiten het niet eens zijn met hun dood. Ze hebben het gevoel dat ze nog altijd iets op aarde moeten doen.

Nabestaanden zijn er te veel mee bezig versus loslaten
De nabestaanden zijn nog te veel met het overlijden van de persoon bezig. Hierdoor wordt de persoon niet losgelaten en kan de overleden persoon het leven zelf ook niet loslaten. Hierdoor zal de overledene op een bepaalde manier aanwezig blijven, wat voor beide kanten erg moeilijk is.

Zomaar
Sommige entiteiten zijn wel overgegaan, maar komen nog steeds weleens een kijkje nemen. Het kan verschillende redenen hebben waarom zij dit doen. Het kan een oude bewoner zijn die in het huis is overleden. Familieleden waar je een goede band mee hebt gehad en je dierbaar waren. Ze vinden het soms gewoon fijn om even in de buurt te zijn.

Verdwaalde en verwarde entiteiten
Deze entiteiten weten meestal wel dat ze zijn overleden. Toch kunnen ze niet naar het licht omdat ze bijvoorbeeld bang zijn voor wat hen te wachten staat. Verdwaalde geesten kunnen ook letterlijk de weg kwijt zijn en niet weten hoe ze moeten “oversteken” naar de volgende dimensie.

Hongerige geesten: spook vampiers
Als bijvoorbeeld een alcoholist komt te overlijden, kan het zijn dat hij na de dood nog altijd hunkert naar een borrel. Dat kan ook gebeuren met drugsverslaafden. Ze dwalen rond in een omgeving waar drank/drugs aanwezig is en “voeden” zich op die manier. Hun verslaving blijft in het leven na de dood aanwezig!

Geesten van mensen die nog in leven zijn
Als je het hebt over geesten, gaat dit niet uitsluitend over hen die zijn overleden. Ook levende mensen hebben een geest. Die kan het lichaam verlaten, terwijl het lichaam nog niet is gestorven. Je kunt dus ook geesten zien van levenden. Bijvoorbeeld van iemand die een uittreding* heeft of een bijna dood ervaring*.

Demonen: negatieve entiteiten
Demonen zijn slechte energieën van wezens die nooit mens zijn geweest en nooit op aarde als mens hebben geleefd. Als we het dus hebben over negatieve entiteiten dan spreken we over demonen. Deze kunnen echter het leven van mensen behoorlijk beïnvloeden. Zij kunnen bijvoorbeeld een lichaam overnemen en deze aanzetten tot gewelddadige dingen.
Symptomen van een demon zijn: bijten, krabben, aan de haren trekken, objecten laten bewegen, vieze vreemde geuren, bekende stemmen nadoen van familie of vrienden.

Klopgeesten of ‘boze geesten’
Klopgeesten veroorzaken klopgeluiden, verschuiven meubels, laten dingen omvallen. Ze zijn er niet om mensen te helpen, maar om ze angst aan te jagen.

En van al deze verschillende vormen kan je als mens ‘last’ krijgen. Wanneer krijgt een entiteit de kans op bij je ‘aan te haken’ in je aura of in één van je chakra’s te gaan wonen?
Ze komen op dezelfde manier ‘binnen’ (wanneer we buiten bewustzijn zijn, in shock, gedrogeerd, uitgeput of buiten zinnen) en passen dezelfde tactieken toe (misleiding, versterking van negatieve gedachten en gevoelens, verstoring van je waarneming) en zorgen voor vergelijkbare klachten.

Hoe herken je of je last hebt van een entiteit in je systeem?
Er zijn een aantal signalen die erop kunnen wijzen dat je wellicht recent een entiteit hebt opgepikt:
- Plotselinge gedragsverandering.
- Plotselinge gedachten die je vreemd zijn.
- Stemmingswisselingen (plotse woede, depressieve gevoelens, angst).
- Plotselinge verwarring.
- Plotselinge vermoeidheid.
- Plotseling optredende griepachtige symptomen, plots opkomende huiduitslag die spontaan weer verdwijnt.
- Plotselinge lichamelijke symptomen zonder duidelijke fysieke oorzaak (raadpleeg altijd eerst je huisarts).
- Plotselinge kou.

Wat doe je eraan?
Wat kun je eraan doen om het oppikken van wezensvreemde energieën en entiteiten zoveel mogelijk te voorkomen?

Bewoon je eigen lijf en ken jezelf
Om te voorkomen dat je veel entiteiten en energieën van anderen oppikt, is het in de eerste plaats belangrijk om zo bewust mogelijk in je eigen lichaam te leven.
Wees zo goed mogelijk in verbinding bent met je eigen lichaam, je eigen energie, gevoelens en gedachten. Hoe meer jij aanwezig bent in je lichaam en hoe beter verbonden je bent met de aarde, des te minder ruimte bied je aan verdwaalde wezens.
Hoe beter je jezelf kent en bewuster je bent van je eigen gevoelens en frequentie, des te sneller heb je het door als er gedachten of emoties opkomen die niet van jou zijn en op de aanwezigheid van een entiteit kunnen wijzen.

Wees assertief
Je hebt recht op je eigen ruimte. Oude patronen waardoor je moeilijk nee kunt zeggen en jezelf wegcijfert spelen vaak een rol bij het onbewust te open staan voor entiteiten.
Er zijn verschillende therapievormen die je kunnen helpen de oorzaak hiervan op te sporen en te helen. Assertiviteitstraining kan daarnaast ook nuttig zijn.

Houd je trilling hoog
Zoals gezegd trek je met jetrilling gelijksoortige energieën aan. Oefenen je in het bewust ophogen van je trilling, laat negatieve gedachten los en richt je zoveel mogelijk op wat je wél wilt ervaren in je leven.
Soms komt het desondanks voor dat onbewust gestorvenen juist afkomen op je licht, maar deze zijn dan meestal niet erg ‘zwaar’ qua energie en problematiek en doorgaans makkelijk ‘door te sturen’ naar de Lichtwereld onder begeleiding van aartsengel Michael.

Houd je aura en ruimte schoon
Dit kun je doen door energie-oefeningen, meditatie, visualisatie en allerlei therapeutische methoden. Hierover zijn diverse boeken en websites te vinden.
Sommige mensen gebruiken voor het schoonhouden van de aura en vooral van de ruimte graag kristallen en (edel)stenen, klankschalen, branden salie of wierook.
Mijn ervaring is dat de methode niet zo belangrijk is. Waar het vooral om gaat, is de energie en de intentie waarmee je het doet.

Hulp inroepen
Je kunt ook de hulp van aartsengel Michael of Christus aanroepen om je aura en ruimte vrij te maken en te houden van wezensvreemde energieën en entiteiten. Dit werkt meestal prima bij entiteiten waar je verder geen karmische of emotionele binding mee hebt.

Wat doe je als je toch entiteiten in je energiehuishouding hebt toegelaten of binnen gekregen?
Er zijn verschillende technieken te gebruiken als je tenslotte toch een of meerdere entiteiten in je systeem blijkt te hebben kan ik je altijd helpen in een consult om ze weg te halen.

*(De term uittreding, ook wel astrale projectie genoemd, wordt gebruikt als term voor een paranormaal verschijnsel waarbij het zogenaamde astraallichaam of ook wel ziel genoemd, uit het lichaam zou treden. De ziel zou het lichaam verlaten en bewust door verschillende aardse en astrale dimensies 'reizen'. Het uittreedproces gaat gepaard met diverse fysieke en astrale sensaties als het horen van suizingen en knallen, een tintelend en 'los' gevoel in het lichaam en erotische prikkeling van de chakra's.
De Amerikaan Robert Monroe, die zijn eigen ervaringen hiermee beschreef, bracht het verschijnsel met zijn boeken voor het eerst voor een groot lezerspubliek. Hij was lange tijd de bekendste schrijver op het gebied van uittredingen hoewel Monroe niet de eerste en enige was die over uittredingen schreef. In Nederland schrijft onder anderen Sten Oomen over uittredingen.


*Wat is een bijnadoodervaring (afgekort BDE)?
Cardioloog P. van Lommel, BDE-onderzoeker heeft de bijnadoodervaring als volgt gedefinieerd:
“Een bijnadoodervaring is een geestelijke ervaring die kan optreden tijdens een periode van klinische dood, maar ook tijdens een stervensproces of soms zonder duidelijke aanleiding. De bijna dood ervaring is een universele ervaring die over de hele wereld en door alle tijden heen wordt vermeld, die onafhankelijk is van leeftijd, intellect of godsdienst.”


Jan 2018
Jan 2017
Mar 2016
Feb 2016
Jan 2016
Dec 2015